ЖИТЛО

Сорок п’ять сімей ровеньківських шахтарів отримали ключі від помешкань у багатоповерхівці
 

Мала Полінка крутилася, мов білка, на руках у тата і невпинно вимагала підняти її вище, аби бачити золоті труби та барабан духового оркестру й усміхнену маму Талію. Підземний електрослюсар Тимофій Луценко хвилювався не менше  від своєї наймолодшої донечки, а коли пролунало їхнє прізвище, саме Полінка одержала ключі від нової оселі.

Народний шахтарський духовий оркестр радісно грав марші. Керівники підприємства, міста й області вітали гірників. А начальник відділу кадрів шахти імені Фрунзе Галина Назарова розповідала: 

«Тимофій сім років у нас працює в цеху автоматики. Саме про таких кажуть — «золоті руки». В шахті нині переважно імпортна електроніка. Цього року поставили польські вугільні комбайни, нас?туп?ного, кажуть, будуть ще й китайські. Все треба налагоджувати, ремонтувати. А Тимофій два ВНЗ закінчив, все знає й уміє. І  ми не можемо втрачати таких фахівців, як Луценко. Тож коли постало питання, кому давати квартири, про Тимофія подбали першого, адже й сім’я в нього велика — три донечки».

Полінка Луценко весело дзвенить ключами від нової оселі. Фото з сайту Луганської обласної ради

Ось так напередодні новорічного свята здавали в експлуатацію першу чергу житлового багатоквартирного будинку в селищі Ясеновське, яке входить до міста Ровеньки, що на Луганщині.

ТОВ «ДТЕК Ровенькиантрацит», на балансі якого перебуває житловий будинок, уже інвестувало в проект 6 млн 900 тис. гривень. Для завершення робіт потрібно ще 3 млн 200 тис. грн, тож здачу ще двох під’їздів будинку заплановано на 2012 рік.

Взагалі якби не концесіонер, долю будинку, зведення якого розпочато в далекому 1993 році, навряд чи можна було б назвати благополучною. Адже з 2001-го через брак державного фінансування роботи на будівництві були призупинені. Але… «У 2010 році стартувала програма державно-приватного партнерства з компанією ДТЕК, яка дала потужний стимул розвитку підприємства. Аби залучити молодих фахівців на шахти, було прийнято рішення про добудову багатоквартирного будинку в селищі Ясеновське. Залучити і зберегти кадри — це на сьогодні наша головна мета, адже часом через брак житла люди відмовляються навіть від високооплачуваної роботи», — розповів на святі генеральний директор ДП «Ровенькиантрацит» Олександр Богданов. І додав зовсім не по-«протокольному»: «Бажаю вашим родинам жити тут щасливо. Бажаю, щоб ваші сім’ї росли. Нам потрібні нові гірники і прохідники!»

Судячи з того, що останні слова директора потонули в сміху й оплесках, людям привітання сподобалося. Тим більше, що поряд з новим будинком за рахунок власних коштів підприємства «Ровенькиантрацит» ведеться будівництво дитячого садка.