"Новий рік збігатиметься з новосіллям"

26 жовтня 2013

Активізовано роботи з добудови житлового будинку в Луганську на вулиці Генерала Лашина, 186. У серпні уряд виділив 11,15 мільйона гривень на добудову цього об’єкта і ще близько 30 мільйонів гривень для завершення низки проблемних житлових недобудов в інших містах. 

Нині за дорученням віце-прем’єра Олександра Вілкула будівельний майданчик проінспектував міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник. Він провів робочу нараду за участю представників замовника будівництва та генпідрядної організації, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Ступінь готовності житлового об’єкта становить 53%. Перший транш коштів (понад 4 мільйони гривень) з виділених урядом на його добудову вже спрямовано на об’єкт. «Віце-прем’єр-міністр вимагає не зволікати з добудовою будинку. Завдання місцевої влади — докласти всіх зусиль, аби люди змогли якнайшвидше отримати своє житло», — сказав Геннадій Темник.

Крім цього, Олександр Вілкул поставив завдання пришвидшити відновлення будинку в Луганську за адресою вулиця Шевченка, 4 (у серпні там вибухнула газоповітряна суміш у секції на 72 квартири). Це питання він узяв під особистий контроль. І за його дорученням Геннадій Темник проінспектував об’єкт і провів робочу нараду з питань аварійно-відновлювальних робіт на майданчику.

Нині замовник аварійно-відновлювальних робіт (управління з питань будівництва Луганської міськради) уклав договори із проектними інститутами на розробку проектно-кошторисної документації. Як доповіли міністрові, в міру розробки проектної документації робочі креслення відразу передають підрядній організації для фактичного виконання будівельних робіт на об’єкті.

До слова, квартири пошкодженого під’їзду розділено на дві частини. Лівий бік розташовано проти епіцентру вибуху, правий — безпосередньо в епіцентрі лиха.

Загальна вартість робіт згідно з експертним висновком становить 18 358,194 тисячі гривень. Уряд уже виділив на відновлювальні роботи 17 мільйонів 662 тисячі гривень. Частково роботи фінансуватиме місцевий бюджет.

Виконання повного комплексу аварійно-відновлювальних робіт правого боку під’їзду і заселення квартир планують завершити до кінця року.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua