"Новомосковському майданівцю видали паспорт… у Тернополі"

Микола ШОТ
5 квiтня 2014

26-річний Олександр Пронько з Дніпропетровської області на столичний Майдан приїхав торік у грудні. Кривавого 20 лютого він був у лавах захисників барикад і демократичного майбутнього України. Тоді осколок гранати вп’явся  хлопцеві у тіло. Як наслідок — важка травма ноги. Зізнається, серце забилося тривогою, коли, отямившись після поранення, почув, що його доправлять у не знайоме йому місто. Відмовлявся, острах охопив Олександра. Та медики зуміли переконати. Тож на лікування майданівця привезли у Тернопіль.

Проте виникли інші клопоти. У столиці Олександр загубив паспорт. Отак без жодного документа, який би посвідчував його особу, хлопець опинився далеко від рідної оселі.

Начальник Тернопільського міського відділу  Державної міграційної служби України Людмила Лужняк каже, що про проблеми з документами у майданівця з Дніпропетровщини дізналася від громадських активістів, які опікувалися ним у місті. Певна річ, узялася допомогти. Зазвичай паспорт громадянина України замість втраченого видають за місцем реєстрації. Щоб оформити Олександрові документ у Тернополі, надіслали запит на підтвердження особи чоловіка за місцем його реєстрації у Новомосковськ Дніпропетровської області. Тож за сприяння ДМС України та завдяки злагодженій роботі територіальних органів міграційної служби у різних регіонах герой Майдану отримав новий документ. Варто зазначити, що паспорт Олександрові вручали просто у лікарняній палаті, бо прийти до міського відділу міграційної служби він ще не міг.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua