"Новосілля завдяки державі"

Олена ІВАШКО
24 квiтня 2013

ДОСТУПНЕ ЖИТЛО

У Миколаєві 53 родини вже отримали квартири за урядовою програмою 

У Миколаївській області з’явилося семеро власників нових квартир у рамках реалізації програми соціальних ініціатив Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів. Ключі від нових квартир вручив громадянам, що уклали договори із банками про надання часткової компенсації, голова облдержадміністрації Микола Круглов.

Цього року це перше вручення ключів від квартир. Загалом у Миколаївській області 87 сімей подали повні пакети документів для участі у програмі та 53 з них уже отримали власне «доступне житло». Як зазначив Микола Круглов, «завдання програми здешевлення вартості іпотечних кредитів — допомогти нашим громадянам отримати перше власне житло, що є важливим кроком для створення повноцінної сім’ї. Така програма — істотна допомога влади молодим сім’ям, коли держава взяла на себе зобов’язання з компенсації левової частки відсотків за кредитом, а громадянин компенсує лише 3%».

За словами голови облдержадміністрації, показник дієвості та доступності програми — те, що серед новоселів представники різних професій: працівники правоохоронних органів, викладачі вишів, приватні підприємці, державні службовці тощо. На його думку,  головне завдання, яке повинні виконувати держава та влада, — це збільшення рівня заробітних плат, що в майбутньому дасть змогу розширити коло потенційних учасників програми пільгового іпотечного кредитування.

Родина Новікових отримала довгоочікувану квартиру. Фото автора

Одними з тих, хто отримав ключі від власної квартири, стала родина Новікових. Як зазначила Ірина Новікова, процедура оформлення всіх необхідних документів для отримання пільгового кредиту зайняла у них близько місяця і молода сім’я вже цими днями планує вселитися в нову квартиру. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua