"Обізнаність гарантує безпеку"

19 липня 2013

СПОЖИВАЧ

 Правова грамотність є запорукою вашого здоров’я

Роботу відомства та її територіальних органів спрямовано передовсім на захист прав споживачів і відстоювання їхніх інтересів. Про це заявив під час розширеного засідання колегії з керівниками територіальних інспекцій з питань захисту прав споживачів голова Держспоживінспекції Сергій Орєхов.

«Наш обов’язок —швидко реагувати на проблеми, які виникають на споживчому ринку, оперативно інформувати громадян, задля їх правової обізнаності та загальної безпеки», — акцентував посадовець.

На порядку денному було розглянуто реалізацію завдань Президента Віктора Януковича щодо боротьби із корупцією та вжиття заходів для її подолання; виконання доручень Прем’єр-міністра Миколи Азарова щодо посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи шляхом взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків із громадськістю; стан розгляду звернень громадян Держспоживінспекцією та її територіальними органами у І півріччі 2013 року. Обговорено й звернення Федерації професійних спілок щодо необхідності внесення змін до постанови Кабміну «Про затвердження норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників».

«Оперативне вирішення проблем споживачів вимагає від інспекцій з питань захисту прав споживачів системного і цілеспрямованого підходу у роботі з місцевими органами влади, громадськими організаціями, який передбачає ряд цілісних заходів економічного, правового та організаційного характеру, спрямованих на захист прав і законних інтересів людей», — передає слова Сергія Орєхова прес-служба Держспоживінспекції.

У свою чергу, керівники структурних підрозділів центрального апарату відомства акцентували на необхідності швидкого реагування територіальних органів на скарги споживачів.

Підбив підсумок Сергій Орєхов словами про те, що упорядкована робота у сфері захисту споживачів повинна бути в кожній області. Адже мета присутніх — зробити державну політику захисту прав споживачів прозорою, системною та ефективною.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua