"Області проходять газовий моніторинг"

21 серпня 2014

Плани скорочення обсягів споживання теплопостачальними підприємствами природного газу на період опалювального сезону 2014—2015 років на рівні 30%, які підготували всі області України у зв’язку з припиненням постачання газу з Росії, було обговорено під час засідання Кризового енергетичного штабу.

«У цілому, з огляду на отримані з регіонів плани щодо скорочення споживання газу, ми вкладаємося у відведені державою газові ліміти. Якась область має змогу заощадити понад 30%, якась — менше. Нині ми проводимо моніторинг, щоб зрозуміти, які області об’єктивно зможуть виконати представлені ними плани, а які можуть зробити навіть більше. Перед нами стоїть завдання — з’ясувати справжні можливості кожної області, щоб досягти реальної економії», — сказав віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

Урядовець підкреслив, що організація заходів з енергозбереження у кожній області, на кожному підприємстві — не чергове виконання наказу зверху. «Ми всі знаємо, як ці накази виконують. Це має бути усвідомлене бажання заощаджувати ресурси. Тому нині нам потрібно йти і працювати на місцях», — передає позицію Володимира Гройсмана прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

За результатами обговорення віце-прем’єр доручив колегам з Мінрегіону налагодити тісну співпрацю регіональних кризових енергетичних штабів, створених у кожній області, з головними споживачами газу, щоб допомогти знайти всі реальні й можливі способи зменшення споживання газу. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua