"Облігації під кредитні гарантії США"

29 травня 2015

Днями Міністерство фінансів розпочало випуск на міжнародних ринках державних облігацій на суму 1 мільярд доларів США. Це стало можливим завдяки підписанню 18 травня угоди про гарантії запозичення між урядами України та США. Українські облігації, згідно з документом, будуть повністю гарантовані Сполученими Штатами. У результаті їх вартість буде визначено учасниками міжнародних боргових ринків з огляду на ставки облігацій уряду США.

Це друга угода про гарантії запозичення, підписана між країнами з часу Революції гідності, що віддзеркалює незмінну підтримку і довіру Сполучених Штатів до прагнення України стабілізувати економіку та відновити її зростання. Ця угода — частина дво- та багатосторонньої економічної підтримки України, що включає чотирирічну програму МВФ (механізм розширеного кредитування), і відображає збільшення підтримки економічних реформ українського уряду.

Випуск облігацій здійснюється в межах посилення міжнародної допомоги та визнання зусиль України з відновлення економічного зростання в 2016 році, повідомляється на сайті Мінфіну.

Ці облігації разом із нещодавньою макрофінансовою підтримкою від ЄС мають на меті замінити нинішній борг на ощадливіші з точки зору обслуговування та дешевші міжнародні облігації. У разі успішного розміщення вони разом із борговою операцією Укрексімбанку та очікуваною борговою операцією України мають зменшити борговий тягар України та створити потенційні умови для повернення нашої країни на шлях економічного зростання.

Як і попередні кредитні гарантії США, умови цієї угоди про гарантії запозичення посилять прагнення України виконати умови програми з МВФ та здійснити інші кроки, необхідні для зміцнення верховенства права, системи соцзахисту, подальшого просування важливих структурних реформ і відновлення економічного зростання.

Номінальна вартість кожної облігації становить 200 тисяч доларів, відсоткова ставка — 1,847% на рік. Сплата відсотків здійснюватиметься двічі на рік (29 травня і 29 листопада). Запланований термін погашення облігації — 29 травня 2020 року. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua