"ОБСЄ чітко стежить за ситуацією"

16 квiтня 2014

На важливості ролі спостерігачів ОБСЄ для неупередженого інформування міжнародного співтовариства про події в Україні наголошує Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Про це глава уряду сказав під час зустрічі з чинним головою ОБСЄ, Федеральним президентом та міністром закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтером.

У ході зустрічі сторони відзначили необхідність забезпечення широкої міжнародної присутності, зокрема від ОБСЄ, у контексті спостереження за майбутніми виборами президента України

25 травня 2014 року. Чинний голова ОБСЄ відвідує Україну в рамках продовження зусиль організації, спрямованих на стабілізацію ситуації навколо нашої держави. На території України розгорнуто Спеціальну спостережну місію ОБСЄ, до мандата якої входить встановлення фактів та звітування про інциденти і порушення основоположних принципів ОБСЄ, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Свою зустріч із високим гостем провів і в. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця. Було обговорено питання використання інструментів ОБСЄ для врегулювання ситуації в Україні та навколо неї у зв’язку з останніми подіями. Співрозмовники докладно зупинилися на можливостях залучення потенціалу ОБСЄ у наданні сприяння українській стороні у здійсненні конституційної реформи та реформи системи самоврядування.

З нашого боку було висловлено вдячність швейцарському головуванню за активну підтримку позиції України у врегулюванні нинішньої кризи та започаткуванні діяльності в Україні спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Відбувся обмін думками щодо реалізації пропозицій та рекомендацій, підготовлених в рамках проекту «Національний діалог», який здійснювався в Україні упродовж останнього місяця.

Андрій Дещиця поінформував про підготовку до запланованих чотиристоронніх переговорів за участю України, РФ, ЄС та США у Женеві, повідомляє прес-служба МЗС. Зі свого боку Дідьє Буркгальтер висловив готовність надавати сприяння Україні у вирішенні кризи як у рамках ОБСЄ, так і на двосторонній основі.    

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua