" ОБСЄ на нашому боці"

3 квiтня 2014

Ситуація, що нині склалася в Україні, стала предметом обговорення під час зустрічі в. о. Президента України, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з Президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ Ранко Крівокапичем.

Керівник парламенту наголосив, що на шляху стабілізації в Україні стала агресія Російської Федерації стосовно Криму: «Це не тільки виклик для нашої країни. Це також виклик для світової системи колективної безпеки. Це доводить, що Російська Федерація поставила під сумнів систему світової колективної безпеки», — наголосив Олександр Турчинов, додавши, що Україна готова вирішувати питання Криму дипломатичним шляхом, але Росія фактично зриває цей процес.

У свою чергу, Ранко Крівокапич запевнив у підтримці ОБСЄ територіальної цілісності та суверенності України. «Ми це декларували багато разів, але це тільки початок, і нам потрібно ще чимало зробити для України», — сказав він, додавши, що ОБСЄ робить усе для стимулювання діалогу щодо розв’язання проблеми Криму мирним шляхом.

Сторони обговорили й проведення чесних та прозорих президентських виборів. Олександр Турчинов наголосив, що влада прагне, аби це були показові вибори за рівнем демократичності, свободи та прозорості. Тому до України запрошено спостерігачів від міжнародних інституцій та ОБСЄ, повідомляє прес-служба Президента.

Президент ПА ОБСЄ підтвердив, що в Україні цьогоріч буде представлено найбільшу за кількістю місію ОБСЄ за весь час наших відносин: «Упевнений, що це будуть найдемократичніші та найпрозоріші вибори, і ми робитимемо все від нас залежне, щоб допомогти вам у цьому».

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua