"Об’єднує турбота про довкілля"

18 квiтня 2013

СПІЛЬНІ ІНТЕРЕСИ. У рамках головування України в Організації з безпеки і співробітництва в Європі у Києві відбулося дводенне підготовче засідання 21-го Економіко-довкільного форуму ОБСЄ, на відкритті якого виступив чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

«Питання зменшення впливу енергетичної діяльності на стан довкілля, використання нових і відновлювальних джерел енергії, розвиток енергозберігаючих технологій та забезпечення енергоефективності на просторі ОБСЄ визначені українським головуванням у 2013 році як такі, що здатні об’єднати усі держави-учасниці Організації у відкритій дискусії навколо нових викликів та можливостей в економіко-довкільному вимірі діяльності ОБСЄ», — зазначив у своєму вступному слові Леонід Кожара.

Міністр наголосив, що розв’язання цих питань сприятиме створенню нових робочих місць у галузі «зеленої» енергетики, надасть поштовху інноваційному розвитку економік наших держав, що відповідає завданню ОБСЄ із зміцнення миру, безпеки і стабільності на просторі Організації.

«Сталий економічний розвиток наших держав, гарантування безпеки і в галузі постачання, і споживання енергії є невід’ємною складовою діяльності ОБСЄ із зміцнення всеосяжної безпеки», — заявив Леонід Кожара, закликавши країни-учасниці ОБСЄ консолідувати зусилля в цьому напрямку. 

Упродовж двох днів учасники 57 держав-учасниць ОБСЄ обговорювали шляхи вдосконалення співробітництва в галузі використання нових і відновлювальних джерел енергії, сприяння розвитку «зеленої» промисловості, інноваційного розвитку та обміну сучасними технологіями в галузі енергозбереження.

Засідання в Києві — перший захід високого рівня, який відбувається на території України в рамках головування нашої держави в ОБСЄ, повідомляє прес-служба МЗС. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua