"Очікуємо на реальну допомогу від Заходу"

12 березня 2014

За сприяння наших стратегічних партнерів український народ зможе захистити своє право вільного вибору, будувати незалежну європейську країну та самому визначатися щодо свого стратегічного шляху без втручання Російської Федерації. Про це заявив Голова Верховної Ради, виконувач обов’язків Президента Олександр Турчинов під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних справ, зовнішньої торгівлі та європейських справ Королівства Бельгія Дідьє Рейндерсом, міністром закордонних справ Великого Герцогства Люксембург Жаном Ассельборном та міністром закордонних справ Королівства Нідерланди Франсом Тіммермансом.

За словами Олександра Турчинова, Росія, увівши контингент військ на територію півострова Крим, своїми агресивними діями порушила всі норми міжнародного права. «Тому ми сподіваємося на реальну допомогу західних партнерів, які виступили гарантами нашої територіальної цілісності, підписавши Будапештський меморандум», — цитує слова керівника парламенту його прес-служба. 

У свою чергу від імені міністрів закордонних справ  країн Бенілюксу Дідьє Рейндерс наголосив на тому, що українці, і ніхто інший, повинні самі вирішувати питання свого майбутнього. «Сподіваємося, що ми разом зможемо знайти шляхи врегулювання  цієї складної ситуації мирним дипломатичним шляхом», — додав він, підкресливши, що європейські країни готові допомагати як у переговорному процесі, так і надавати економічну підтримку Україні.

Також із керівниками дипломатичних відомств країн Бенілюксу зустрівся в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця. Європейські дипломати підтвердили підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також високо оцінили позицію українського уряду щодо утримання від дій, які могли б призвести до подальшої ескалації ситуації в Криму, повідомляє прес-служба вітчизняного зовнішньополітичного відомства.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua