ВТЕЧА. Один із найбагатих людей Білорусі, можливо, переховується в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Про це повідомляє опозиційний інтернет-сайт Хартія-97 з посиланням відразу на кілька власних джерел. За даними видання, мільярдер Володимир Пефтієв, якого вважають наближеним до Віктора Лукашенка і називають гаманцем родини білоруського правителя, залишив Білорусь після арешту ще одного «сімейного» олігарха Віктора Шевцова, передає «КорреспонденТ.biz».

Пефтієв у супроводі помічника з національної безпеки Віктора Лукашенка вилетів в Абу-Дабі на початку листопада на рейсовому літаку і до цього часу до Білорусі не повернувся.

Можливо, мова йде про спробу представити ключового фінансиста режиму в якості жертви в очах європейських політиків і чиновників.

Нагадаємо, глави МЗС країн ЄС 20 червня 2011 розширили список санкцій щодо Білорусі і включили Володимира Пефтієва і його компанії Белтехекспорт, Белтелекоммунікаціі та Спорт-парі в чорний список.

Білоруський олігарх навіть подав чотири позови проти Ради ЄС через авторитетну литовську юридичну компанію LAWIN з вимогою скасувати це рішення.

Нагадаємо, що Шевцова заарештували в середині жовтня - на початку листопада і факт арешту побічно підтвердили високопоставлені чиновники.