"Один із найкращих на Полтавщині лісгоспів — Лубенський — відзначив своє свято"

Олександр ДАНИЛЕЦЬ
18 жовтня 2013

Перші архівні дані про Лубенське укрупнене лісництво датуються 1913 роком. Згідно з наказом Мінлісгоспу колишнього СРСР від 19 лютого 1952 року № 143 був створений Лубенський навчально-дослідний лісгосп площею 38 тисяч гектарів на території 17 адміністративних районів. У цьому ж році частина лісового фонду відійшла до новоствореного Миргородського лісгоспу, а також до Золотоніського та Яготинського лісгоспів. У 1960 році на базі Лубенського лісгоспу був організований держлісгосп, а з 2005-го, в процесі реформацій, він перетворився на ДП «Лубенське лісове господарство».

Сьогодні воно охоплює 5 лісництв на території Лубенського, Чорнухинського, Оржицького, Семенівського, Хорольського адміністративних районів і силами 60 працівників на чолі з молодим, енергійним директором Тарасом Охріменком опікується 17 тисячами гектарів лісових угідь. Турботою лісівників є збільшення лісистості рідного краю та створення нових лісів. А тому щороку висаджують їх до 200 гектарів. Для вирощування якісного садивного матеріалу на підприємстві є власний розсадник у приміському лісництві, де вирощують майже мільйон саджанців сосни, берези, дуба звичайного, дуба червоного, горіха чорного тощо. Також розводять декоративне садівництво з розкішними туями, ялівцями, самшитом.

Крім того, у лісгоспі розвивають мисливське господарство, надійно охороняють ліси від пожеж та самовільних рубок, заготовляють та реалізовують деревину, розбудовують рекреаційні пункти відпочинку, виконують усі поставлені перед ними державою завдання. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua