У восьми районах Харківщини вже розпочато будівництво нових амбулаторій. Загалом, за словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Михайла Черняка, у регіоні мають побудувати 50 нових амбулаторій. Роботи по 30 з них вже розпочаті. До будівництва ще двадцяти приступлять в наступному році. Як розповів на брифінгу заступник керівника області, щодо 27 новобудов вже підписані договори та проведені тендерні процедури.

«Будівельні роботи розпочаті на 11 об’єктах у Балаклійському, Валківському, Дергачівському, Зачепилівському, Красноградському, Харківському районах, смт Краснокутську та м. Куп’янську. По трьох амбулаторіях протягом тижня завершаться конкурсні процедури, – сказав Михайло Черняк. – Ініціатива Президента України Петра Порошенка щодо будівництва амбулаторій – питання принципове та важливе. Виконання цього завдання контролюється особисто головою ХОДА Юлією Світличною. Люди у селі повинні відчути зміни».

Він також запевнив, що до кінця року по деяких об’єктах основні будівельні роботи будуть завершені. Амбулаторії будуються за типовим проектом, у медичних закладах, окрім основного простору, де пацієнтам надаватимуться послуги, передбачено житло для лікарів.

«Пацієнт повинен знати, що, прийшовши до будь-якої амбулаторії, він отримає якісні послуги в комфортних умовах», – наголосив Михайло Черняк та зазначив, що на селекторній нараді з регіонами щодо реалізації реформи сільської медицини віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко відзначив Харківську область, як одного з лідерів України в реалізації проектів будівництва нових амбулаторій.