Леонід КАЛИНИЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»

Генічеською міжрайонною держфінінспекцією спільно з Нижньосірогозьким райвідділом УМВС України в Херсонській області перевірено факт незаконного перерахування зарплати на карткові рахунки трьох фізичних осіб за період із січня 2010-го по травень 2013 року. Однією із сільських рад Іванівського району, як з’ясувалося, працівники отримували неправильні нарахування заробітку на власні карткові рахунки, відкриті в одному з банків.

Фінінспекцією разом з правоохоронним органом перевірено повноту виплати зарплати всім працівникам органу самоврядування відповідно до відомостей, списків на зарахування сум до карткових рахунків і копій списків обслуговуючого банку, за якими зараховано кошти на карткові рахунки.

Звірка списків на зарахування зарплатних сум працівникам сільради з даними бухгалтерського обліку показала, що працюючими в установах сільради особами загалом недоотримано понад 89 тисяч гривень. У той же час на три карткові рахунки незаконно зараховано суми, які перевищували розмір заробітної плати. Встановлено, що колишньому головному бухгалтерові понадміру надійшло на картковий рахунок 96,65 тисячі гривень. Також доведено про випадок переплат зарплати і техпрацівнику сільського будинку культури, і колишньому директору сільського будинку культури відповідно на суму 3,77 тисячі гривень. При цьому касових документів про виплату зарплати не представлено.

Опитування працівників сільради показало, що начебто з тих коштів, які надходили на картковий рахунок головного бухгалтера, 12,52 тисячі гривень видано за роботу, 3 тисячі гривень — у вигляді допомоги на поховання та 8,72 тисячі гривень — за виконання громадських робіт. Частину коштів — 28,32 тисячі гривень — бухгалтером сільради наразі повернуто.

Матеріали перевірки надано на розгляд правоохоронним органам.