"Оформлювати ДТП стало легше"

Валерій МЕЛЬНИК
17 серпня 2013

ДОБРОСУСІДСТВО

ЄС подарував Волинській області п’ять спеціальних мікроавтобусів 

Щедрий подарунок, що коштував майже 540 тисяч євро, поліський регіон отримав завдяки реалізації спільного українсько-польсько-білоруського проекту «Разом безпечніше», що реалізовується в рамках  програми транскордонної співпраці трьох братніх народів.

— Тристоронню угоду про партнерство в Луцьку було підписано ще у квітні 2011 року. Учасниками її стали управління МВС України в області, Люблінська воєводська комендатура поліції та виконавче управління Люблінського воєводського відділення Асоціації добровільних пожежних служб Республіки Польща, — розповів керівник УМВС в області полковник міліції Олександр Терещук. — Мета проекту — налагодження обміну інформацією на випадок надзвичайних подій природного та техногенного походження на прикордонних територіях сусідніх країн, поліпшення протидії організованій злочинності, торгівлі людьми.

Для підняття професійного рівня правоохоронців у рамках зміцнення партнерства правоохоронці провели чотири спільні семінари, які сприяли підвищенню кваліфікації волинських міліціонерів і люблінських поліцейських. А наступним кроком стало отримання в Республіці Польща нової техніки.

Автобуси вже стали предметом доброї заздрості деяких працівників міліції, які постійно виїжджають на оформлення дорожньо-транспортних пригод. Адже виробник їх обладнав усім необхідним, що може знадобитися там, де сталася біда. Серед додаткового устаткування — зокрема генератор електроструму, комп’ютер, фото- та відеотехніка, експертні прилади, аптечка, водолазний костюм, умивальник, лебідка і навіть… розкладна алюмінієва драбина.

У найближчому майбутньому в рамках грантової угоди між Люблінським воєводством та Волинською областю вітчизняні правоохоронці можуть отримати ще 38 автомобілів підвищеної прохідності з усім потрібним правоохоронцям обладнанням.

Отримані завдяки європейській спільноті автомобілі вже стали на чергування на волинських автодорогах. Фото надане автором



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua