"Олексій Омельченко, доброволець із Бердянська, на передовій — з минулого літа"

Наталя ЗВОРИГІНА
29 травня 2015

Олексій Омельченко, доброволець із Бердянська Запорізької області, разом з іншими українськими захисниками майже рік утримує позиції на лінії вогню. Медаллю «За жертовність і любов до України» Олексія відзначив Патріарх Філарет і вручив її в Києві під час зустрічі предстоятеля Української православної церкви з бійцями добровольчого батальйону «ОУН», який тримав оборону на передовій у Пісках, поблизу Донецького аеропорту. Серед учасників зустрічі були й члени сім'ї Героя України Андрія Юрги, бійця цього ж батальйону, який загинув у Пісках в листопаді 2014 року.

Мама Анетта гордиться сином-бійцем. Фото з сімейного архіву

Мама Олексія — Анетта Омельченко, доцент Бердянського державного педагогічного університету і одна із засновників волонтерської групи цього вишу «Наші Атланти», — дізналася про це зі ЗМІ. Звістка її здивувала і порадувала водночас, загострила почуття відповідальності.

Саме таким — з активною життєвою позицією, відповідальним за долю Батьківщини — виховувала вона Олексія. Тож коли на рідну землю прийшла біда, хлопець одразу пішов добровольцем захищати Батьківщину. Воює на передовій з літа минулого року. Про нагороди, за словами мами, син не любить говорити, тому що воює за Україну, а не за нагороди.

А пані Анетта разом із колегами і студентами поповнила лави волонтерів. Практично щотижня вони збирають і возять нашим воїнам на передову гуманітарну допомогу: речі, харчі, ліки, а також дитячі малюнки, листівки і сердечні листи.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua