2018 року на території Національного природного парку «Олешківські піски» проведено майже 200 екскурсій. Про це повідомила завідувач відділу еколого-освітньої роботи та рекреаційного благоустрою парку Алла Лазарєва.

«Національний природний парк «Олешківські піски» — унікальний об’єкт природи та історії півдня України, — розповіла Алла Лазарєва. — Створення парку, його діяльність — великий внесок у справу охорони природи. Це унікальне природне диво України, з екзотичною флорою й фауною, що має природоохоронну цінність».

В «Олешківських пісках» можна побачити піщані бархани, оази, квітучі орхідеї та озера серед пустелі. Туристи відвідують парк у будь-яку пору року: навесні можна помилуватись квітами й зеленню, а взимку побачити засніжену пустелю. І попит на відвідування «Олешківських пісків» зростає. Цього року в парку вже побувало майже в чотири рази більше туристів, ніж торік. Особливо приваблює парк любителів спостерігати за птахами — берд-вотчерів. Нині розчищають та відновлюють озера, що сприяє збільшенню кількості птахів. Вони можуть бути цікавим туристським об’єктом для відвідувачів з усього світу.