КОШТОРИС. Віце-прем'єр Борис Колесніков заявив, що вартість стадіону "Олімпійський" у Києві в порівнянні з аналогічними спорудами у світі дешевша.

«Хочу сказати, що у порівнянні з такими ж аренами він коштує на 20-25 відсотків менше, ніж аналоги у світі», - сказав Б. Колесніков.

Віце-прем’єр загадав з цього приводу Варшавський стадіон вартістю 750 мільйонів доларів і сказав, що вартість того дорівнює вартості одразу двох українських – київського та львівського.

Пан Колесніков також підтвердив, що вартість робіт постійно змінювалась. Однією з причин він назвав проблеми з проектуванням на ранньому етапі реконструкції «Олімпійського».

«Як то кажуть, інфляція та відсутність повних проектів завжди породжують нездорові чутки», - сказав пан Колесніков. – «Попередники повинні були зробити спочатку проект, а потім будувати, а не навпаки – спочатку будувати, а потім проектувати».

Опозиція закидала владі постійне зростання кошторисів об’єктів, які споруджуються до чемпіонату з футболу Євро-2012, а також непрозору процедуру розподілу будівельних замовлень.

Поки що нема остаточних даних стосовно того, скільки коштів на будівництво всіх об’єктів буде витрачено загалом з урахуванням реконструкції доріг, інфраструктури. Вартість спортивних об’єктів влада оцінює у 750 мільйонів доларів.

Згідно з останніми даними, кошторис "Олімпійського" становить близько 4,6 млрд грн.

За 90-річну історію спортивного об’єкту це була вже третя його реконструкція.

Відкриття стадіону «Олімпійський» призначено на 8 жовтня. Вартість вхідного квитка на церемонію відкриття оцінили у 800 гривень.

ВВС ua