"Олланд і Меркель везуть у Київ новий мирний план"

5 лютого 2015

Президент Франції Франсуа Олланд прибуде у четвер з коротким візитом до Києва, де разом з канцлером Німеччини Ангелою Меркель представить нову пропозицію щодо врегулювання ситуації на Донбасі на основі територіальної цілісності України.

Про це він заявив у Парижі під час прес-конференції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Загроза миру виникла перед воротам Європи. В Україні війна. Разом з Ангелою Меркель я вирішив у другій половині дня прилетіти до Києва, щоб виступити з новою пропозицією щодо врегулювання цього конфлікту на основі територіальної цілісності України», – заявив він.

Олланд наголосив, що мета його візиту полягає у тому, щоб «знайти такий текст домовленостей, який був би прийнятним для всіх зацікавлених сторін».

Крім того, французький президент підтвердив наміри країни не озброювати Україну: «Франція не вписується у дискусію щодо постачання зброї Україні».

Він також наголосив,що Франція не буде брати участь у війні в Україні.

«Вона (Франція - ред.) хоче уникнути війни, Франція не може перейти до такої логіки, і на даний момент ми повинні зробити все, щоб політика і дипломатія відновили мир», – підкреслив Олланд.

За його словами, Франція і Німеччина не повинні зазнати невдачі і «мусять вчинити як європейські нації, як друзі України і Росії».

Олланд уточнив, що питання врегулювання конфлікту він планує обговорити разом з Президентом України Петром Порошенком сьогодні та в п'ятницю – з російським президентом Володимиром Путіним. 

УКРІНФОРМ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua