"Оновлення країни вигідне бізнесу"

28 травня 2015

У ході форуму «Президент і бізнес: відвертий діалог» глава держави Петро Порошенко поінформував представників вітчизняного та іноземного бізнес-середовищ про практичні кроки з імплементації реформ, спрямованих на оновлення країни в рамках реалізації Угоди про асоціацію з ЄС.

Пріоритетним напрямком названо боротьбу з корупцією: ухвалення пакета антикорупційних законів, обрання за прозорою процедурою голови Національного антикорупційного бюро, створення Національного агентства з питань запобігання корупції, що має запрацювати до осені. До важливих кроків Президент зараховує і судову реформу, яка поверне довіру громадян і бізнесу до цієї гілки влади, очистить систему від нечесних суддів і скасує їхню недоторканність. «В умовах демократії суддівська і депутатська недоторканність нам не потрібна», — цитує слова Петра Порошенка його прес-служба. 

Є також надія, що найближчим часом Вища рада юстиції ухвалить відповідні рішення. Кадрові зміни можуть відбутися й у Митній службі, інших державних органах у разі неналежного виконання їхніми керівниками службових обов’язків і зловживання службовим становищем.

 Михайло ЮРЧЕНКО
 
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua