Міністерство фінансів України наказом від 23. 09. 2014 р. №966 оновило форму податкової декларації з податку на додану вартість та порядок її заповнення. 

Наказ набуває чинності 01 грудня 2014 року, а отже, вперше звітувати за новою формою необхідно буде за грудень 2014 (для платників, у яких звітний період — місяць) або за І квартал 2015 року (для квартальних платників).

Нова редакція звітності враховує попередні законодавчі новації у порядку справляння ПДВ — у форму декларації додано окремі рядки, у яких вказують обсяги постачання та придбання товарів за ставкою 7%.

Також у декларації з ПДВ з’явилися рядки, у яких має бути відображено коригування податкових зобов’язань або податкового кредиту згідно із статтею 39 «Трансфертне ціноутворення» Податкового кодексу України.

Ще одне істотне нововведення — те, що платники, які подають податкову звітність в електронному вигляді, до додатка 8 мають подавати скановані копії розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням товарів чи послуг, або скановані копії первинних документів, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

Наказ №966 зареєстровано в Мін’юсті  14. 10. 2014 р. за №1267/26044.

Головне управління 
Державної фіскальної служби 
у м. Києві