"ООН висловлює солідарність"

25 березня 2014

Зустріч із Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк розпочав словами подяки за візит до України в доволі складний для держави час.

Глава уряду нагадав про наслідки «так званого референдуму так званого уряду Криму» та про останні дії Російської Федерації — анексію території незалежної держави.

«Ми не визнаємо цього референдуму і переконані, що міжнародна спільнота засудить ці дії та знайде належну відповідь на безпричинну російську агресію і вторгнення на територію України», — цитує слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Зі свого боку, Генеральний секретар ООН привітав Арсенія Яценюка з підписанням у Брюсселі політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Окремо ж підкреслив, що Україна переживає найважчі драматичні виклики за всю свою історію, та висловив солідарність із народом та урядом України. Окрім цього, відзначив звернення Арсенія Яценюка до українського народу. «Ви показали реальне бачення, закликаючи до толерантності, єднання й примирення між населенням України. Переконаний, за підтримки міжнародної спільноти, яку ви отримуєте, за вашим головуванням і завдяки мужності народу ви зможете здолати ці важкі часи», — резюмував Пан Гі Мун.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua