ЖКГ. У цьому запевнив Президента Віктора Януковича міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк. З 10 жовтня планується розпочати подачу тепла на об’єкти соціальної сфери, з 15 жовтня — у житлові будинки. Якщо ж погода погіршиться, опалювальний сезон розпочнеться раніше.

«Ми вже технічно готові до опалювального сезону… В деяких регіонах уже розпочалося опалення лікарень та дитячих садків у денний час», — уточнив міністр.

Нині завершуються останні роботи з налагодження систем опалення та підготовки їх до повноцінного режиму. За час, який лишився до початку опалювального сезону, всі проблемні технічні питання буде остаточно вирішено, запевнив урядовець главу держави.

Під час зустрічі Президент особливо наголосив: у процесі підготовки до зими важливо не лише забезпечити технічний бік справи. «Найперше — люди мають відчути, що опалювальний сезон розпочато вчасно, а влада подбала, щоб у їхніх домівках було тепло», — сказав Анатолій Близнюк. 

Крім того, на виконання доручення Президента розпочато роботу зі спрощення процедури видачі БТІ технічних довідок та реєстрації права власності на нерухомість, повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду.

«Ми пропонуємо нову систему, за якої не лише БТІ, а й інституції з відповідними можливостями та приватні підприємці, з обов’язковим урахуванням державної політики, зможуть це робити», — зазначив міністр. Таким чином буде демонополізовано ринок послуг із виготовлення технічної документації на об’єкти нерухомого майна.