"Опалювальний сезон завершиться достроково"

21 березня

В Україні цього року опалювальний сезон через плюсову температуру повітря планують завершити достроково — наприкінці березня.

Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов в інтерв’ю виданню Le Figaro, переклад якого опублікувалапресслужба компанії, повідомляє Укрінформ.

«Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року з огляду на плюсову температуру це відбудеться наприкінці березня», — зазначив Олексій Чернишов.

За його словами, Україна спокійно пережила зиму. «Ми засвоїли уроки 2022 року, коли восени зазнали масованих атак рф, і підготувалися. Наша енергосистема дуже надійна. Але це не означає, що росіяни не намагалися атакувати нашу інфраструктуру щодня», — наголосив керівник Нафтогазу.

Як повідомляв Укрінформ,Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав два параметри,які дали змогу пройти цей опалювальний сезон на газі власного видобутку. Ідеться про збільшення кількості свердловин та скорочення промислового виробництва через втрату великих підприємств.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua