"Операційна система Windows 10 протягом року буде безкоштовною"

23 сiчня 2015

Windows 10 стане безкоштовною для всіх користувачів платформ попередніх поколінь, починаючи з Windows 7 і закінчуючи Windows 8.1.

Про це повідомив Террі Майерсон, віце-президент підрозділу Microsoft, що займається розробкою операційних систем, повідомляє Євромобіл з посиланням на PC World.

Оновитися до нової версії Windows зможуть і власники мобільних пристроїв на базі Windows Phone 8.1. Нагадаємо, що Windows 10 стане першою мультиплатформовою системою - залежно від типу пристрою вона буде по-різному виглядати і функціонувати.

На звичайному комп’ютері або ноутбуці нова операційка запропонує користувачеві традиційний робочий стіл, а на смартфоні або планшеті переключиться в сенсорний режим. Безкоштовне оновлення буде можливим протягом року після офіційного анонсу Windows 10. Серед інших нововведень оновленої програмної платформи – меню «Пуск», відсутність якого в Windows 8 викликало критику з боку користувачів. Ця функція нагадуватиме традиційне меню «Пуск», знайоме багатьом по Windows 7 і більш раннім версіям, однак отримає підтримку «живих плиток» – піктограм зі змінним вмістом.

З’явиться також підтримка декількох робочих столів і запуску Metro-додатків у віконному режимі.

З виходом Windows 10 на комп’ютерах під її управлінням з’явиться голосовий помічник Cortana, здатний здійснювати пошук, а також запускати додатки. Крім того, Cortana зможе розпізнавати різні команди – наприклад, помічника можна попросити показати фото за певний період або відправити електронний лист. Ще одна функція Windows 10 нагадує технологію Continuity, розроблену Apple. З її допомогою можна займатися одним і тим ж завданням на різних пристроях – наприклад, прорахувати на ноутбуці маршрут поїздки, а потім відкрити його ж на мобільному пристрої. Нагадаємо, що фінальна версія Windows 10, як очікується, може з’явиться на ринку в 2015 році. Але точна дата її виходу наразі залишається таємницею. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua