МИСТЕЦТВО

Уряд намагається підтримувати оперне мистецтво в Україні. Про це під час зустрічі з відомим оперним співаком Дмитром Хворостовським заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. "У нас є багато видатних артистів і прекрасні оперні театри у Києві, Львові, Одесі, - сказав він. - Це зобов'язує до ще більшої підтримки оперного мистецтва, оскільки воно прославляє нашу державу".

У свою чергу Дмитро Хворостовський, зазначив, що Україна -це світова кузня співаків, і практично всі радянські та пострадянські оперні артисти родом з України або навчалися тут мистецтву оперного співу. Він додав, що частина його родини живе в Україні. "Я вважаю, що саме завдяки українському корінню я і почав співати", - сказав Дмитро Хворостовський.

На його думку, дуже важливо берегти та плекати школу класичного співу, оскільки це - особлива система цінностей, виховання, культури, яку необхідно підтримувати у сучасному світі. Крім того, він подякував Миколі Азарову за підтримку фестивалю "Сходи до неба", який відбувся за участю співака у Донецькому театрі опери та балету.