"Орден посмертно"

12 серпня 2014

Микола Березовий, батько двох малолітніх дітей, загинув, захищаючи від ворога рідну землю. Загинув як герой на полі бою, рятуючи важкопораненого побратима. Батальйон «Азов», у якому служив Березовий, того дня підтримував регулярні армійські частини, що пішли у наступ під Іловайськом. Бійці потрапили під перехресний вогонь ворога, який не визнає жодних правил ведення  війни. Рятуючи розстрілюваного снайперами тяжкопораненого бійця, загинув його командир.

Співчуття родині померлого висловив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. «Уряд України висловлює глибокі співчуття Урядовому уповноваженому у справах антикорупційної політики Тетяні Чорновол у зв’язку з героїчною загибеллю в ході Антитерористичної операції її чоловіка Миколи Березового, який завжди був серед тих, хто мужньо і безкомпромісно захищав Батьківщину».

Президент України Петро Порошенко нагородив міліціонера батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Азов» рядового міліції Миколу Березового орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua