"Органи влади скорочують штати"

9 квiтня 2014

Уряд затвердив граничну чисельність працівників органів виконавчої влади й інших державних органів. Конкретні показники вказано у постанові Кабінету Міністрів від 5 квітня 2014 р. №85 «Деякі питання затвердження граничної чисельності працівників апарату та територіальних органів центральних органів виконавчої влади, інших державних органів».

У додатках до постанови визначено граничну кількість працівників для центрального апарату й територіальних органів кожного з органів виконавчої влади та інших державних органів, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Найбільшу кількість працівників апарату передбачено у Міністерстві внутрішніх справ — 2653 особи, Мінекономрозвитку — 1151, найменше працівників буде в апараті Мінприроди — 211 та Мінмолодьспорту — 213. Серед служб найбільший апарат дозволено утворити в ДПС — 1460 працівників, найменший — у Держслужбі соцзахворювань, де передбачено роботу для 31 особи.

Окрім цього, рекомендовано Уповноваженому Верховної Ради з прав людини, Рахунковій палаті, Центральній виборчій комісії, Державній судовій адміністрації, Вищій раді юстиції, Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, Національній комісії з радіаційного захисту населення скоротити кількість працівників на 10%.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua