"Ощадбанку не по дорозі із сепаратистами"

11 листопада 2014

Державний ощадний банк України (АТ «Ощадбанк») спростував інформацію про співпрацю одного зі своїх відділень у Донецьку із сепаратистами. Йдеться про фінансові операції, пов’язані з переведенням коштів. 

Так, напередодні один із жителів Донецька повідомив кореспонденту УНІАН (про що інформують на сайті агентства), що став свідком того, як кілька бойовиків занесли у банківське відділення пачки готівкових гривень для переведення цих коштів у Росію.

Як ідеться в заяві Ощадбанку, викладеній на офіційному сайті установи, ця інформація, яку з посиланням на «очевидців» поширили деякі засоби масової інформації про роботу Державного ощадного банку України (АТ «Ощадбанк») в деяких районах Донецької і Луганської областей, є відвертою брехнею.

«Її появу на сторінках деяких інтернет-видань ми розцінюємо як інформаційну атаку на банк та банківську систему України. Робота касира банку жорстко регламентується. Жоден працівник не має права проводити платежі, описані в статті, без узгодження з керівництвом філії. Окремо звертаємо увагу на те, що за весь період Антитерористичної операції ні в цій філії, ні в інших подібних інцидентів не було, підтвердженням чого є дані фінансового моніторингу. Таким чином, подібної фінансової операції не було і бути не могло», — уточнюється в заяві Ощадбанку.

Тож у банку підкреслюють, що жодного співробітництва із сепаратистами керівництвом філії Донецького обласного управління Ощадбанку не було і ніколи не буде. І зауважують, що на територію, яка не контролюється українською владою, готівка не завозиться. Є частина відділень, які працюють у режимі скороченого переліку операцій. Їхня  робота обгрунтована необхідністю виконання певних соціальних функцій, покладених Українською державою. Робиться це відповідно до чинного українського законодавства, а також до нормативних документів Національного банку України, зокрема згідно з постановою №435 щодо організації роботи банківської системи в надзвичайному режимі.

Враховуючи вищенаведені факти, Ощадбанк розглядає поширення цієї інформації як діяльність, спрямовану на підрив фінансової системи України, і буде звертатись до правоохоронних органів з проханням дати їй належну оцінку. Фінансова установа залишає за собою право звернутися з позовом у судові інстанції з метою захисту репутації Ощадбанку. 

Відділ економіки
та державного управління



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua