"Остерігайтеся дядька з… ручкою!"

Євдокія ТЮТЮННИК
25 вересня 2013

Хто з нас не уявляв себе знаменитим сищиком? Досить лише увімкнути логіку, придивитися до першого-ліпшого, приправити все те фантазією — і детектив, вважай, готовий. Та 44-річний житель Чернігова пішов далі. Він вирішив діяти сучаснішими методами. Насамперед, зайшов в Інтернет. А там чого тільки немає. Канцтовари — на будь-який смак. Навіть дещо специфічні трапляються. Тож чолов’яга й замовив п’ять ручок. Хоч такими вони були лише на перший погляд. А насправді це замасковані під канцелярське приладдя спецзасоби із вмонтованими крихітними диктофонами й відеокамерами. Тобто не писали, а записували.

«Правопорушник був у курсі, що придбання засобів негласного отримання інформації в Україні заборонено. Однак свідомо пішов на порушення законодавства, замовивши партію ручок з «начинкою» і оплативши покупку через один із сайтів електронних платежів», — прокоментували ситуацію співробітники прес-групи управління Служби безпеки України в Чернігівській області.

Справу із придбанням хитромудрої техніки розглядав Деснянський районний суд міста Чернігова. Зловмисника визнано винним. Він заплатить штраф. А так звані ручки вже більше нікому не завдадуть клопоту, оскільки були знищені. 

Це не канцтовар, а прилад  стеження. Фото прес-служби СБУ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua