Чого тільки не можна нині придбати-продати за допомогою Інтернету! Ось, наприклад, один 32-річний житель Дніпропетровська таким чином збував… отруту. А точніше кажучи — анаболічні стероїди (нандролон, метандієнон, тестостерон), які містять у своєму складі отруйні та сильнодіючі речовини. Звісно, до вільного обігу на території України ці препарати заборонені. Однак молодик примудрявся переправляти такий «товар» навіть до сусідніх країн, налагодивши цілий контрабандний канал. Знайшовши замовників у Всесвітній мережі, він поставляв замовлення через міжнародні поштові відправлення або привозив автомобілем. 

Вигідну, але незаконну справу днями прикрили співробітники УСБУ у Дніпропетровській області, і зловмисника затримали. А під час оперативно-слідчих дій зафіксували, що цей чоловік мав дві спроби відправити замовникам 12 400 пігулок та 127 ампул анаболічних стероїдів. Крім того, у гаражі, який орендував контрабандист, під час обшуку правоохоронці знайшли понад 32 тисячі пігулок та ампул тестостерону, метандієнону та нандролону. За цінами «чорного» ринку загальна вартість цих препаратів становить майже 50 тисяч гривень.

Як повідомляє прес-група УСБУ в Дніпропетровській області, затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Досудове розслідування триває.