"Пам’ятаймо крізь десятиліття"

21 серпня 2013

ДОРУЧЕННЯ. Президент Віктор Янукович підписав указ «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932—1933 років в Україні», яким чітко визначив завдання органам виконавчої влади щодо вшанування пам’яті жертв трагедії українського народу. Про це повідомив радник Президента — керівник Головного управління з питань гуманітарного розвитку АПУ Юрій Богуцький.

Він зазначив, що актом глави держави Кабінету Міністрів доручено створити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932—1933 років в Україні, а також у місячний строк розробити та затвердити відповідний план заходів. Зокрема потрібно передбачити проведення 23 листопада 2013 року — у День пам’яті жертв голодоморів — відповідних жалобних заходів за участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості.

Як передає слова Юрія Богуцького прес-служба Президента, значну увагу доручено приділити тематичним заходам за кордоном за участю української діаспори, а також прискорити спорудження у місті Вашингтоні (Сполучені Штати Америки) пам’ятника жертвам Голодомору 1932—1933 років.

В указі Віктора Януковича наголошено, що 23 листопада 2013 року є жалобною датою, тому на території України цього дня рекомендовано приспустити Державний Прапор України, обмежити проведення розважальних заходів, внести відповідні зміни до програм радіо й телебачення.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua