"Панама знайшла на судні КНДР радянські винищувачі"

22 липня 2013

НЕЛЕГАЛЬНА ЗБРОЯ. Два радянські винищувачі МІГ-21 знайшла на борту північнокорейського судна панамська влада. Окрім цього, у контейнерах також виявили два антиракетні радари.

Вантажний корабель, що прямував із Куби, минулого тижня затримали для митного огляду. У декларації йшлося про те, що він перевозив цукор. Попри запевнення Гавани, що знайдене військове обладнання було застарілим і його везли до КНДР на ремонт, Панама вимагає, аби в ситуації розібралася ООН.

«Ми офіційно висунули обвинувачення екіпажеві судна, і провадимо кримінальне розслідування справи. Водночас ми звернулися до Ради Безпеки ООН з проханням, аби їхні експерти приїхали сюди для розслідування можливого порушення резолюції Ради Безпеки ООН щодо експорту зброї у Північну Корею», – повідомив прокурор з антинаркотичної діяльності Панами Хав’єр Карабальо.

Очікується, що інспектори ООН прибудуть до Панами в серпні. Поки що розвантаження корабля триває. Ще 5 контейнерів панамська влада не оглянула. Арештований екіпаж судна у складі 35 людей перебуває на військово-морській базі.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua