"Папір підстрахує електроніку"

14 лютого 2014

У 2014 році в Київській та Вінницькій областях стартує експеримент із електронного перерахування пенсій. Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська. За її словами, це передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів «Про проведення експерименту з передачі списків на зарахування пенсій на поточні рахунки пенсіонерів в уповноважених банках в електронній формі з використанням системи інформаційного обміну НБУ».

«Це рішення Кабміну є черговим кроком на шляху до переходу України до електронного документообігу та створення єдиного інформаційного середовища в соціальній сфері, над чим Мінсоцполітики працює весь останній рік. Реалізація проекту з перерахування пенсій в електронній формі дасть змогу перевірити готовність Пенсійного фонду і банків до впровадження сучасних технологій», — цитує слова міністра прес-служба Мінсоцполітики.

Наталія Королевська також поінформувала, що протягом 2014 року в обраних для експерименту Київській і Вінницькій областях територіальні органи Пенсійного фонду передаватимуть списки на зарахування пенсій одночасно двома способами. Тобто традиційним — на паперових та магнітних носіях, і сучасним — в електронній формі, за допомогою системи інформаційного обміну Національного банку, що забезпечує необхідний захист конфіденційної інформації.

На прикладі більш як мільйона пенсіонерів, які проживають у двох означених областях, вже в 2015 році буде зрозуміло, наскільки доцільна передача списків на зарахування пенсій на поточні рахунки пенсіонерів в уповноважених банках саме в електронній формі. Нині міністерство і Пенсійний фонд готують проект порядку проведення експерименту, — пояснила міністр. 

Відділ соціально-правових питань
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua