" «Параджанова» заявлено у трьох програмах Канського кінофестивалю"

25 березня 2013

КОНКУРС. Створена у копродукції стрічка України, Франції, Грузії та Вірменії стрічку «Параджанов» візьме участь у трьох програмах Канського кінофестивалю, передає «Телекритика» з посиланням на прес-службу Держкіно.

За її даними, продюсери стрічки також отримали запрошення для розгляду участі картини в конкурсі «практично всіх світових кінофестивалів групи А», зокрема, в Локарно, Венеції, Сан-Себастьяні, Токіо, Торонто, Монреалі, Мар-дель-Платі, Сан-Пауло та Карлових Варах.

Нагадаємо, фільм присвячано останнім 20 рокам життя Сергія Параджанова. Автор сценарію, корежисер та копродюсер картини – Олена Фетисова. Ще одним режисером та виконавцем головної ролі виступив Серж Аведікян (Франція). Художній керівник та креативний продюсер стрічки – Роман Балаян. Оператор-постановник – Сергій Михальчук, художник-постановник – Влад Рижіков.

Передзведений звук підготовлено у Франції мікшером Крістінелем Сірлі, фільм за участі якого – «Поза дитини» – нещодавно отримав «Золотого ведмедя» на цьогорічному «Берлінале». Колорист фільму, Рішар Дозі, раніше здобув ряд нагод, з-між яких «Оскар», «Ведмеді» Берлінського міжнародного кінофестивалю та французька національна кінопремієя «Сезар».

Цей проект став одним з переможців відкритого Конкурсу на отримання державного фінансування, вперше проведеного Держкіно за новими вимогами у вересні 2011 року. 21 березня представники Держкіно переглянули міжнародну версію «Параджанова», озвучену українською, російською, грузинською, вірменською та французькою мовами. За їхніми враженнями, картина «демонструє яскраві акторські роботи, серед яких особливо виділяються образи, створені російськими зірками – актрисою Театру націй Юлією Пересільд та актором Московського театру «Майстерня Петра Фоменка» Кареном Бадаловим».

Як повідомляє Держкіно, українська версія «Параджанова» має вийти в український прокат у вересні цього року. Над нею працюють такі українські актори, як Богдан Бенюк, Наталя Сумська, Ольга Радчук.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua