РІШЕННЯ

Кабінет Міністрів вніс зміни до Правил паркування транспортних засобів. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов.

"Зі вступом в дію Податкового кодексу, втратив чинність Декрет уряду "Про місцеві податки і збори", за яким збір й сплачувався водіями на місці парковки, а ставка збору встановлювалася з розрахунку за одну годину парковки. Тепер Податковим кодексом передбачено збір за місця для паркування транспортних засобів, платниками якого є юридичні особи, їхні філії, фізичні особи-підприємці, які організовують та проводять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування", - пояснив Віктор Тихонов. А ставки збору встановлюються за кожен день провадження діяльності за один квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для паркування, незалежно від тривалості часу розміщення транспортних засобів.

Зміни, за словами Віктора Тихонова, також стосуються паркування легкових автомобілів, якими керують інваліди. Урядовець зазначив, що Правилами паркування транспортних засобів було передбачено виділення місць для паркування транспортних засобів загального призначення, якими керують інваліди. Однак Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", який набрав чинності з 1 січня 2011 року, визначає, що власники майданчиків для паркування забезпечують виділення та облаштування в межах майданчиків місць для безоплатного паркування легкових автомобілів, якими керують інваліди з ураженням опорно-рухового апарату, члени їхніх сімей, яким передано право керування автомобілем, та законні представники недієздатних інвалідів або дітей-інвалідів, які їх перевозять. Безплатно, як поінформував віце-прем'єр-міністр, паркуватимуться автомобілі, що належать підприємствам, установам, громадським організаціям інвалідів та сфери соціального захисту населення і перевозять інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату, повідомляє прес-служба урядовця.