"Парламентарії виявляють одностайність"

11 вересня 2013

В України та Франції є всі можливості збільшити двосторонній товарообіг. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі із сенаторами Верхньої палати французького парламенту, членами Групи дружби «Франція—Україна».

«Франція та Україна — дві великі європейські країни. Тим часом, потенціал нашої двосторонньої співпраці, який за минулий рік становив близько 2,5 мільярда доларів США, далеко не відповідає нашому потенціалу. У нас є всі можливості для його збільшення», — підкреслив Микола Азаров. При цьому він додав, що нового імпульсу торговельно-економічній співпраці надасть проведення сьомого засідання Міжурядової комісії, яке відбудеться у грудні цього року.

У свою чергу глава Групи дружби «Франція — Україна» Ерве Море зазначив, що французькі сенатори приділяють велику увагу поліпшенню та розвитку торговельно-економічних відносин з Україною. Водночас Ерве Море наголосив, що французький Сенат підтримує підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі між Україною та ЄС на листопадовому саміті у Вільнюсі. «Ми одностайно в Сенаті й Національній асамблеї Франції підтримуємо, незважаючи на наші політичні пристрасті, перспективу підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», — цитує слова французького політика департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Ерве Море також додав, що Група дружби робитиме все для розвитку політичних, економічних і культурних зв’язків між нашими країнами.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua