"Партію «Руський блок» заборонено на території України – Мінюст"

14 травня 2014

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов Міністерства юстиції України до політичної партії «Руський блок» (про заборону діяльності політичної партії) та заборонив її діяльність. Про це йдеться у Постанові, оголошеній сьогодні на судовому засіданні.

Партію «Руський блок» заборонено у зв’язку із закликами до повалення конституційного ладу та порушення територіальної цілісності України.

«На думку Мін’юсту, суд виніс абсолютно обґрунтоване і законне рішення. Доцільними, ми вважаємо, є і посилання на рішення Венеціанської комісії про заборону політичних партій, що при прийнятті такого категоричного і крайнього способу необхідно брати до уваги усі обставини, в тому числі і політичну ситуацію в країні. Окрім тих безпосередніх закликів, які було видно на відео та в статтях під час дослідження доказів, додатковим аргументом на користь позиції Мін’юсту стало ще й те, до чого ці заклики призвели і який негативний результат ми зараз маємо в країні», - так прокоментувала журналістам рішення Окружного адміністративного суду міста Києва представник позивача (Міністерства юстиції України) заступник Міністра юстиції – керівник апарату Ганна Онищенко.

ДОВІДКОВО

Як відомо, відповідно до ст.5 Закону України «Про політичні партії в Україні», діяльність політичної партії може бути заборонена, якщо вона спрямована на незаконну зміну територіальної цілісності, зміну державного устрою, а також розпалювання міжнаціональної ворожнечі і порушення прав та свобод людей. 

Нагадаємо, 9 квітня 2014 року Міністерство юстиції України звернулось до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до політичних партій «Руська єдність» та «Руський блок» (про заборону діяльності політичних партій).

Окружний адміністративний суд міста Києва 30 квітня 2014 року повністю задовольнив позов Міністерства юстиції України і заборонив діяльність політичної партії «Руська єдність». Станом на 13 травня 2014 року інформації про подання апеляційної скарги з боку партії «Руська єдність» не надходило.

Окружний адміністративний суд міста Києва 13 травня 2014 року повністю задовольнив позов Міністерства юстиції України і заборонив діяльність політичної партії «Руський блок».

Прес-служба Міністерства юстиції   



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua