Президент Петро Порошенко продовжив телефонні консультації з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Він охарактеризував результати багатосторонньої зустрічі у Мінську як позитивні сигнали, що можуть дати початок мирному врегулюванню ситуації на Донбасі. Серед них — знаходження спільних підходів до проблеми контролю за кордоном, конкретні кроки у питанні звільнення заручників, побудова діалогу щодо торговельних відносин.

Співрозмовники погодилися, що логіка мирного плану Президента Петра Порошенка знайшла підтримку серед учасників зустрічі у Мінську, повідомляє прес-служба Президента. Саме бачення, викладене у мирному плані, може стати основою для практичних кроків з деескалації, зокрема для роботи тристоронньої робочої групи із представниками Донбасу, кандидатури яких буде запропоновано найближчим часом.

Обговорено й подальший міжнародний формат для переговорів, зокрема можливість їх продовження у нормандському або женевському форматі для роботи над мирним урегулюванням за результатами мінської зустрічі.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»