"ПАРЄ задоволена реформами"

17 квiтня 2013

ПОСТУП

Співдоповідачі Моніторингового комітету переконалися, що ми рухаємося шляхом євроінтеграції

Україна з належною увагою ставиться до рекомендацій Парламентської Асамблеї Ради Європи, однак важливо, щоб вони не були заполітизованими. Про це заявив Президент Віктор Янукович під час зустрічі зі співдоповідачами Моніторингового комітету ПАРЄ Майліс Репс та Марієттою де Пурбе-Лундін, які завітали до Києва, щоб обговорити прогрес у виконанні Україною обов’язків і зобов’язань перед Радою Європи.

Як передає слова Президента його прес-служба, Україна наполегливо працює над виконанням Плану дій до 2014 року, затвердженого спільно з Радою Європи. «Він є реальним інструментом для вирішення актуальних питань, які стосуються наближення України до демократичних стандартів», — сказав він.

А потім зазначив, що нині триває робота над імплементацією Кримінального процесуального кодексу, прийнято Закон «Про адвокатуру», триває розробка закону «Про прокуратуру». Окрім цього, започатковано роботу Конституційної Асамблеї, яка активно співпрацює з Венеціанською комісією. «Ми добре розуміємо, що зобов’язання, які взяла Україна при вступі до Ради Європи, виконуватимуться поступово», — додав Віктор Янукович.

У свою чергу співдоповідач Моніторингового комітету ПАРЄ Майліс Репс зазначила, що немає сумнівів: Україна впевнено рухається шляхом євроінтеграції. Вона згадала свій приїзд у нашу країну 2010 року. І сказала, що тоді не було зрозуміло, в якому напрямку рухатиметься Україна.

«Пам’ятаю нашу з вами розмову, коли ви детально розповідали, що йдете в Європу. Мені дуже приємно, що тепер, коли я приїжджаю сюди, ніхто вже цього не ставить під сумнів», — наголосила вона.

Того самого дня з доповідачами Моніторингового комітету ПАРЄ зустрівся міністр закордонних справ Леонід Кожара. Він відзначив важливу роль Ради Європи у приведенні національного законодавства у сфері захисту прав людини і верховенства права у відповідність до європейських стандартів.

Сторони обмінялися думками щодо ходу реформ, які здійснюються в Україні, зокрема в контексті відповідних рекомендацій ПАРЄ. Як повідомляє прес-служба МЗС, глава зовнішньополітичного відомства відзначив важливість експертно-консультативної допомоги Ради Європи, яку здійснюють як Венеціанська комісія, так і у рамках Плану дій Ради Європи для України на 2011—2014 роки. Оскільки це дієвий інструмент організації для сприяння нашій державі у здійсненні внутрішніх реформ та виконанні зобов’язань перед Радою Європи. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua