"Патріотичні проекти додають наснаги"

Олег ЧЕБАН
5 березня 2015

Цього року у Вінниці з’явиться чимало нових культурних проектів, більшість з яких — патріотичні. Наприклад, фестиваль української патріотичної пісні «Я вірю в майбутнє твоє, Україно!»,  культурно-мистецький проект «Моя люба Вінниця». У змістовному дозвіллі жителів міста патріотичні заходи набули якісно нового звучання. Значна увага приділяється допомозі нашим військовим у зоні АТО збиранням благодійних коштів, речей і продуктів харчування, а також всебічній моральній підтримці.

До патріотичного виховання залучені діти. Так,  викладачі та учні другої дитячої музичної школи дали концерт для воїнів АТО, які лікуються у вінницькому шпиталі. «Враховуючи те, які складні часи переживає нині наша країна, патріотичне виховання для нас дуже важливе. Тому у своїй роботі ми акцентуємо увагу на народних піснях, вивченні фольклору та народних традицій, ознайомленні з найкращими зразками мистецтва», — розповіла директор дитячої школи мистецтв «Вишенька» Тетяна Заїчко.

У департаменті культури міської ради запевнили,  що нинішнього року культурне життя городян буде багате на події. Започатковано нові проекти «Майбутнє твориться сьогодні», Міжнародний фестиваль оповідання «Intermezzo», Всеукраїнський музичний фестиваль-конкурс для дітей та молоді з обмеженими можливостями «Золотий птах» та інші. «Сфера культури значно зміцніла, адаптувалась до сучасних вимог та потреб містян. У сучасних умовах, коли люди втомилися від негативу, потрібні ковток свіжого повітря, позитив та оптимізм», — зазначив виконуючий обов’язки міського голови Сергій Моргунов. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua