"ПДВ на ліки залишиться на рівні 7%"

11 квiтня 2014

«Медична реформа. Аудит з виявлення корупційних схем. Питання щодо швидкої медичної допомоги» — такою була тема нашої прямої лінії, упродовж якої на запитання читачів відповідав перший заступник міністра охорони здоров’я Руслан Салютін. Серед запитань було й таке:

— Зараз у суспільстві — паніка з приводу введення ПДВ на ліки. Незрозуміло, становить воно 7% чи 20%. Через це, кажуть фармацевти, зупинився весь імпорт, і дефіцит ліків у регіонах становить 50%. Що робить МОЗ для розв’язання проблеми?»

Руслан САЛЮТІН:

— Ми відстоювали запровадження мораторію на введення ПДВ упродовж року. Однак це не вдалося, і тепер діє ставка ПДВ 7%. Але виникли деякі технічні розбіжності між нормою, що виписана в антикризовому законодавстві, і нормою, яка виписана в Податковому кодексі. Тому податківці трактують цю норму як 20%. Утім, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк наголосив на тому, що поправки до Податкового кодексу приймуть найближчим часом. Таким чином, питання 7%—20% вирішать, ставка ПДВ залишиться 7%. Чому аптеки пустують? Тому що нині на митниці очікують рішення щодо того, за якою ставкою розмитнювати імпортні ліки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua