"Пенсійне забезпечення громадян у 2013 році"

23 серпня 2013

ПРЯМА ЛІНІЯ «УК». Пенсійне забезпечення громадян у 2013 році. Відповіді на актуальні запитання. Такою була тема чергової «прямої лінії» «УК», яка пройшла вчора за участю директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислава МАШКІНА.

Віктор ВІТРУК, Житомир:

  Як відомо, журналісти комунальних і державних ЗМІ прирівняні за умовами виходу на пенсію до державних службовців. Чи означає це, що чоловіки-журналісти мають іти на заслужений відпочинок не у 60, а у 62 роки, як і чоловіки-держслужбовці?

— Так, звичайно. Як власне держслужбовці, так і особи, умови виходу на пенсію яких прирівняні до держслужбовців, ідуть на пенсію відповідно до Закону «Про державну службу» у терміни, передбачені цим  законом. Тобто нині у  62 роки. Але зауважу, що збільшення пенсійного віку для чоловіків-держ?службовців і для прирівняних до них осіб проходить поступово.  Тобто якщо такій людині до пенсії ще далеко, врешті вона піде на пенсію саме у 62 роки. Для тих же, хто має іти на заслужений відпочинок вже нині, цей термін трохи менший.

Повністю  «пряму лінію» буде опубліковано  в одному з наступних номерів «УК» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua