"Пенсіонерів замінить молодь"

Олена ІВАШКО
17 серпня 2013

МЕДИЦИНА

До Миколаївської області прибуло 120 лікарів-інтернів

Молоді спеціалісти, яких направлено на роботу в лікарні області, в перший же день відчули, що на них тут чекають. В обласній лікарні пройшла зустріч заступника голови облдержадміністрації Наталії Іванцової, головних лікарів закладів охорони здоров’я, обласних фахівців з лікарями-інтернами, випускниками 2013 року, які згідно з державним замовленням розподілені в область.

Як зазначила Наталія Іванцова, «на Миколаївщині вельми бракує лікарів, тому всі радіють поповненню лав медичних працівників. Сьогодні в області діє програма, головною метою якої є комплексний підхід щодо підняття престижу праці медичного працівника в суспільстві, його соціального захисту, що дасть змогу забезпечити заклади охорони здоров’я кваліфікованими медичними кадрами, в першу чергу заклади первинної ланки». Програмою передбачено забезпечення житлом майбутніх лікарів, особливо в сільській місцевості.

До області прибули медики різних спеціальностей. Всього на сьогоднішній день приступило до інтернатури 120 осіб. З них 89  навчалися за державним замовленням, це переважно лікарі загальної практики сімейної медицини. На контрактній основі навчався 31 лікар-інтерн, 17 з них — стоматологи. Головні лікарі закладів охорони здоров’я області та фахівці висловили сподівання про гідну зміну, яка прийшла не тільки в місто, а й в райони області.

Як повідомили в управлінні охорони здоров’я, починаючи з 2012 року для Миколаївської області Міністерство охорони здоров’я України збільшило квоту цільового прийому сільської молоді до вищих медичних навчальних закладів ІV рівня акредитації. 2013 року квота становила 74 цільових місця, на які була зарахована сільська молодь з області. Сьогодні у галузі охорони здоров’я області працюють 3526 лікарів, з них 76 заслужених лікарів України, 29 кандидатів медичних наук, 26 заслужених працівників охорони здоров’я України. Втім, серед працюючих медиків у Миколаївській області майже третина  пенсіонери. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua