"Пенсії отримують, але не всі"

8 квiтня 2015

На сьогодні орієнтовно 900 тисяч пенсіонерів із тимчасово окупованих територій Донбасу отримують пенсії. Таку інформацію оприлюднив міністр соціальної політики Павло Розенко: «У тій частині Донбасу, яку сьогодні не контролює українська влада, налічується приблизно 1 мільйон 240 тисяч пенсіонерів, з яких уже близько 900 тисяч отримують пенсії».

Забезпечити виплату пенсій та інших соціальних допомог на територіях, не підконтрольних українській владі, фізично неможливо. «Терористи і російські війська, які захопили наші території, фактично поставили людей у безвихідне становище. У нас немає фізичної можливості доставити туди кошти на фінансування пенсій. Але ми робимо все, щоб люди, які переїжджають з окупованої території, змогли отримати ці виплати в будь-якій точці, підконтрольній українській владі», — цитує слова урядовця прес-служба Мінсоцполітики.

Втім, єдиним механізмом відновлення соціальних виплат на окупованих територіях є відновлення дії українських законів, банківської системи, казначейської служби тощо. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua