"Переклеювати акцизні марки не потрібно"

Оксана МАЛОЛЄТКОВА
2 жовтня 2013

З 1 вересня 2013 року ввійшли в обіг нові марки акцизного податку для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва. 

Нові марки значно відрізняються від попередніх. Вони мають додаткові рівні захисту: складний графічний захисний елемент, позначення ЛГП (лікеро-горілчана продукція), ВП (винна продукція),  а також різну кольорову ідентифікацію.

Головне управління Міндоходів у м. Києві роз’яснює, що згідно з Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», у разі зміни зразка марок акцизного податку вже закуплені марки попереднього зразка застосовуються у виробництві алкогольних напоїв та тютюнових виробів до їх повного використання, а марковані такими «наклейками» алкогольні напої та тютюнові вироби перебувають в обігу до їх повної реалізації в межах терміну придатності для споживання.

Отже, у зв’язку з введенням у дію нових марок акцизного податку переклеювати старі на алкогольних напоях і тютюнових виробах, що перебувають в обігу, не потрібно. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua