"Переляк продавців пального"

Роман КИРЕЙ
21 квiтня 2015

Черкаське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України провело моніторинг цін на світлі нафтопродукти та скраплений газ як моторне пальне. 

За його результатами, як розповів голова відділення Олександр Гладський, встановлено підвищення роздрібних цін на вищезазначених ринках у місті Черкаси, яке не завжди має об’єктивний характер. Така поведінка суб’єктів господарювання на ринку товару призвела до ущемлення інтересів споживачів, оскільки вони втрачають можливість придбання товару за реальною вартістю.

Також воно може містити ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції зловживанням монопольним становищем.

Обласне територіальне відділення рекомендує ТОВ «Фортеця», ВП «Дніпро-Агро», ПП «Ісма», ПП «Везувій», ТОВ «Добробут» та низці інших підприємств привести ціни на світлі нафтопродукти та скраплений газ до об∂рунтованого рівня. Крім того, ці суб’єкти господарювання в подальшій діяльності, відповідно до рекомендацій, мають додержуватися вимог законодавства про захист економічної конкуренції. І фігуранти ринку зреагували на це дуже швидко. Так, якщо за законом компанії мають відреагувати протягом 10 днів, то вони, можливо, злякавшись, зробили для себе серйозні висновки вже за 7 днів.

Так, нині ціни, як повідомили в тервідділенні АМКУ, за цей термін було знижено від 11 до 26% та приведено до обгрунтованого рівня. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua