"Переселенці хочуть перевести пенсії"

5 серпня 2014

З початку воєнних дій на сході країни проблеми із соціальними виплатами з’являлися то в одному, то в іншому місці. Бойовики захоплювали банки і казначейські відділення, грабували інкасаторські машини, які перевозили готівку. Нині ситуація змінилася: на звільнених територіях виплати поновили в повному обсязі. Евакуйовані із зони бойових дій реєструються в місцях тимчасового проживання.

За повідомленням департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики, 19 750 громадян зі східних областей звернулися до органів соціального захисту щодо переведення пенсій за новим місцем проживання. Всього (враховуючи переселенців із АР Крим) надійшло 22 099 звернень.

У відомстві нагадують, що для громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення Антитерористичної операції, діє спрощений порядок переведення пенсій. Такі громадяни можуть звертатися до найближчого управління Пенсійного фонду України за місцем фактичного перебування. Їхні звернення розглядають у терміновому порядку.

Спрощений порядок діє і для переселенців, які потребують переведення за фактичним місцем проживання інших видів соціальних виплат. Усім місцевим управлінням праці та соціального захисту населення доручено забезпечити безперебійну виплату призначених державних допомог та сприяти у вирішенні питань, пов’язаних із їх переоформленням. Уже нині по соціальну підтримку звернулися 5034 особи, з них різні види соціальної допомоги призначено 2628 особам. Отримали гроші на руки майже 2 тисячі осіб. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua