"Переселенців не залишать у біді"

7 серпня 2014

До зими ще далеко, однак проблеми із забезпечення належних умов проживання тимчасово переміщених осіб в осінньо-зимовий період уже нині гостро стоять на порядку денному. Тут не може бути жодних компромісів, наголосив на засіданні Міжвідомчого оперативного штабу з питань тимчасово переміщених осіб віце-прем’єр-міністр України — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

«Коли настане зимовий період в умовах військової агресії, кожна людина має бути обігрітою, — заявив він під час відеоконференції з регіональними штабами. — Тут ідеться про особисту відповідальність кожного керівника області. Питання принципове, перебуває на особистому контролі Президента і Прем’єр-міністра України, і наше завдання не як чиновників, а як людей — забезпечити належні умови перебування тимчасово переміщеним особам у цей період».

На наступному засіданні штабу, яке відбудеться через тиждень, кожна область має надати конкретні пропозиції щодо вирішення нагального питання. «Наступного тижня проведемо зустріч з головами адміністрацій. Кожен має знайти відповідь на це питання в своїх областях», — цитує міністра його прес-служба.

Також за результатами перевірки умов проживання в регіонах переселенців зі сходу України та Криму віце-прем’єр-міністр доручив сформувати виїзну комісію в Суми, де зафіксовано найбільший відсоток тимчасово виділених для переселенців житлових об’єктів, що не відповідають необхідним нормам через відсутність холодної та гарячої води, опалення, каналізаційних систем тощо.

За оперативною інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, з району проведення Антитерористичної операції до інших регіонів переселилися (і їх взяли на облік регіональні штаби) 67 тисяч 358 осіб, зокрема 23 тисячі 578 дітей, 8 тисяч 506 інвалідів та осіб похилого віку. Упродовж останнього тижня кількість переміщених щоденно становить у середньому понад 1,5 тисячі осіб і має тенденцію до збільшення.

Найскладніша ситуація щодо розміщення громадян, організації їх життєзабезпечення у Києві (15,6 тисячі), Харківській (10,8 тисячі), Дніпропетровській (8,6 тисячі), Запорізькій (7,8 тисячі), Одеській (6,6 тисячі), Полтавській (4,9 тисячі) та Львівській (4,5 тисячі) областях. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua